maanantai 1. helmikuuta 2016

Visiitti Poriin 30.01.2016

Lauantaina tuli käväistyä Porissa. Illan ohjelmassa oli Varietee83:n keikan kuvaaminen. Kello 18.00 tilaus linja-auto lähti linja-autoasemalta ja iloinen tunnelma oli heti aistittavissa. Meitä oli yhteensä reilu 30 henkilöä bändi mukaan luettuna. Meno meni aikas villiksi ja ensimmäinen sammui jo ennen Raumaa... Yhden pysähdyksen jälkeen päästiin perille ja tietenkin yksi ääliö sai painiottelun aikaiseksi heti kun pääsimme keikkapaikan edustalle. Annettiin hieno esivaikutelma! Itsekin osallistuin roudaamiseen ja jahka soittokamat oli saatu paikalleen, bändit aloittivat soundchekin ja minä poistuin Pystis nimiseen baariin odottelemaan keikan alkua. Jahka olin saanut kahvikupposen eteeni etsin mukavan nurkkapöydän jossa tarkoituksenani oli viritellä oma kuvauskalustoni iskuun. Melkein heti istahdettuani tuli paikallisia samaan pöytään, kun sekoittivat minut Stan Saanilaan... No, enhän minä siellä baarissa rauhaa saanut joten keskityin juomaan kahvia sekä vettä ja juttelin niitä näitä muiden kanssa.

Kello 23.00 aukesi Monttu baarin ovet ja siirryin heti sinne tsekkaamaan valaistusta ja muita kuvausolosuhteita. Osa porukasta oli juonut itsensä siihen kuntoon etteivät päässeet keikkaa katsomaan.. Selvittelin siinä baarin edustajan, järjestyksenvalvojien ja bändin managerin kanssa kuvausluvat kuntoon ja järjestysmies halusi tehdä turvatarkastuksen kamerareppuuni. Hiukan ennen puoltayötä aloitti ensimmäinen bändi, paikallinen Metropoliisi. Ihan leppoisaa rokkia soittivat. Siinä tuli kuvattua jonkin verran ja sain haettua säädöt kohdilleen illan pääesiintyjää varten. 

Kello 01.00 Varietee83 kipusi lavalle. Bändi siis soittaa Yö-yhtyeen ekan levyn aikas rankalla punk asenteella joten pientä jännittyneisyyttä oli ilmassa, sillä oltiinhan Yö-yhtyeen kotikaupungissa. Keikka oli... No joo... Teknisiä murheitä ja toisella kitaristilla aivan liian kova humalatila. Parempi keikka on nähty. Valaistus lavalla oli myös ongelmallinen. Kirkkaat spotit oli suunnattu suoraan eteenpäin ja jouduin kompensoimaan vahvaa vastavaloa salamalaitteella. Keikan jälkeen vielä pari kuppia kahvia ja nopea soittokamojen pois roudaus ja matka kohti turkua alkoi noin kello 03.00.

Takaisin tullessa olikin rauhallisempaa, kun suurin osa porukasta nukkui ja itse syvennyin kuvien läpi käymiseen. Perillä Turussa oltiin puoli kuuden aikoihin aamulla, ja minulla oli vielä edessä reipas kotiin kävely, kun ensimmäinen paikallisbussi olisi lähtenyt vasta tunnin päästä. Sellainen oli reissu Poriin!


Pystis-baarissa odottelua ennen keikan alkamista. Huomioikaa komeat hihamerkkini! Ainakin kuvaavat minua hyvin.

Metropoliisi veti keikkasettinsä ihan hyvin. Ihan ok rokkia.


Varietee83:n solisti Jarza.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti