lauantai 27. helmikuuta 2016

Keikalla Pub Port Arthurissa 26.2.2016

Tällaisessa merkeissä meni perjantai ilta ja yö. Olin paikalla jo hyvissä ajoissa ja ehdin siinä turisemaan kavereiden kanssa ennen soitannan alkua. Tuli tavattua pari kaveria jota en ollut nähnyt pitkään aikaan joten tuli vaihdettua kuulumisia pitkän kaavan mukaan.

Noin klo 22.00 aloitti Pelto-Orjat yhtye mukavan pirteällä setillään. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin kyseisen bändin livenä, vaikka kyseisen orkesterin jäsenet ovat tulleet tutuksi muista kuvioistani. Keikalla oli paljon ääniteknisiä ongelmia varsinkin laulun toistossa, mikä häiritsi mielestäni kokonaisuutta valitettavan paljon. Hiukan jäi harmittamaan ääniongelmat muuten hyvässä setissä. Mutta menenpä seuraavallekin heidän keikalleen jos aikataulut suinkin sopivat.

Seuraavana estraadille tulivat Varietee83:n pojat. No, setti on tuttua, mutta nyt oli mukana julkaisematon Jussi Hakulisen tekemä kappale nimeltään "Jumalauta, meitä ammutaan taas!" Kuullosti ihan hyvältä biisiltä, mutta... PA-laitteisto petti pahemman kerran. Laulu meni täysin puuroksi ja katosi välillä kokonaan. Epätoivoiset pelastusyritykset saivat laulun särkemään todella pahasti ja rumpalin peltistandeissa oli hämminkiä ja yksi crash-pelti irtosi muutaman kerran. Soundien puolesta keikka oli huono, mutta se fiilis! Yleisö riehaantui täysin! Teknisistä puutteistaan huolimatta keikka oli loistava.

Kuvaajan kannalta keikka oli taasen hiukan ongelmallinen. Lavalla oli huono valaistus ja tietenkin se pakollinen känni ääliö pomppimassa lavan edessä. Mutta kuitenkin.. Nautin kovasti tästä kuvauskeikasta. Laseja oli hajonnut lattialle suuri määrä ja sai melkein kahlata lasinsirpaleiden peittämällä tahmealla lattialla yrittäen kuvata täysillä bailaavan yleisön joukossa kameraani varoen. Keikan jälkeen reipas puolen tunnin kävely kotiin, kuvien raakkailua ja nukkumaan menin vasta kuuden jälkeen ja kaverini herätti aamulla yhdeksän nurkilla kun olin lupautunut muuttoavuksi. Eli aikas väsyneessä olotilassa tätä tässä kirjoittelen. Luulisi unen maistuvan kunhan kotiin tästä pääsen.

Nautiskelkaa helmikuun viimeisistä päivistä!


Pelto-Orja Pentti Ilola. Pitkän linjan muusikko, tunnettu myös Juliet Jonesin sydän bändistä.



Ana ja Teija vastasivat Pelto-Orjien laulu osuuksista.



Jiri Haavisto. Varietee83:n rumpali.


Vesa Vahtera. Varietee83:n komppikitaristi. Pitkä soittoura hänelläkin monista eri kokoonpanoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti