maanantai 12. lokakuuta 2015

Masentava maanantai..

Uni ei oikein maistunut tänä aamuna. Reppu selkään ja menoksi. Ei ollut oikein kuvaus fiilistä tänään, mutta kävelyreissu tuli tehtyä. Olen mietiskellyt jos lähtis joku päivä hiukan pitemmälle kuvausreissulle, keksis vaan minne päin suuntaisi.. Kylmäkin ulkona alkaa olla, mutta sehän on vain pukeutumiskysymys. No, tarttis kameran ynnä muiden kuvaus romppeiden kuljetusvälineet saada päivitettyä että olisi mukavampi lähteä pitemmällekin. Pyytävät vaan laadukkaammista repuista tolkuttomia hintoja, kai joku sopuhintainenkin vielä löytyy.

Jotenkin ollut tänään fiilikset vähän huonot.. Kai se tästä taas! Päivän piristykseksi sain kaverilta ison kasan poronkäristystä ja perunamuusia. Miten se vanha mainos menikään, " hyvä ruoka-parempi mieli!" Elikä ruumis tuli ravittua tänään oikein mukavasti, mutta mitään kuvattavaa en tänäänkään löytänyt.

Tänään eräässä keskustan baarissa kahvilla istuessani mietin ammattivalokuvaajien tulevaisuutta. Nykyään taitaa esimerkiksi jonkun onnettomuuden sattuessa olla iltapäivälehtien sähköpostit täynnä kännykkäkameroilla otettuja ohikulkijoiden ottamia kuvia. Onko enää muutaman vuoden päästä tarvetta ammattikuvaajia? Ei ainakaan niin paljoa kuin nykyään. Tälläisiä harrastelija pohti mielessään tänään.

Ammattikuvaajista tuli mieleen kaksi nyt jo edesmennyttä kuvaaja suuruutta: Robert Capa ja George Rodger. Heidän linssiensä eteen osui paljon sellaista mitä en toivo ikinä näkeväni.

Tälläisiä aatoksia ja fiiliksiä tänään. Hyvää alkanutta viikkoa!

Robert Capa & George Rodger. Capa kuvassa vasemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti