tiistai 18. heinäkuuta 2017

Inkvisitio Baari baarissa 15.07.2017

Inkvisitio bändi aktivoitui liki 20 vuoden tauon jälkeen julkaisemalla uuden levyn ja sitähän luonnollisesti seuraa jonkinlainen kiertue. Nyt Inkvisition pyörät olivat pyörineet Turkuun saakka. Sosiaalisessa mediassa on paljon kirjoiteltu heidän keikoistaan ja pelkkää positiivista palautetta oli tullut sen lisäksi vielä Ilolan Pentti kehui vuolaasti bändin live-esiintymistä, joten päätin että paikalle on mentävä. 

Lauantaina kämpilläni pakkailin kalustoni valmiiksi ja poljin keskustaan. Siinä tuli kavereiden kanssa turistua ja Pelto-orjat bändistä tuttu Kode saapui paikalle ja kun kello eteni riittävästi siirryimme itse keikkapaikalle. Keikqn alkamiseen oli vielä reilu tunti, mutta paikalle saapui muitakin tuttuja ja odottelu meni leppoisissa tunnelmissa. Noin kello 23.15 odotettu keikka alkoi.

Bändin kokoonpano on hiukan mielenkiintoinen, siinä on normaalin kahden kitaran, basson ja rumpujen lisäksi myös viulu sekä tuuba. Soitto alkoi ja pienten alkukankeuksien jälkeen bändi löysi soittovireensä ja miksaaja soundit kohdalleen. 
Bändin keikkasetti oli mukavan omaperäinen, tasavahva ja vaihteleva. Pääasiassa biisit olivat uudelta albumilta, mutta mukavasti vanhojakin biisejä oli tarjolla. Yleisöä oli mukavasti, mutta mistään yleisöryntäyksestä ei voi puhua. Tuttuja kasvoja bongailin yleisön joukosta. Eero Hyyppä, joka on tunnettu Juliet Jonesin sydän orkesterista, Inkvisiosta sekä monista muistakin kokoonpanoista. Valitettavasti hänen sairaus on pakottanut hänet pyörätuoliin ja lopettamaan soittotouhut kokonaan. Todella ikävä juttu lahjakkaalle miehelle.

Omasta mielestäni keikka oli todella loistava! Viulu toi mukavaa pirteyttä ja tuuba jykevää ryhtiä soundeihin. Suosittelen kyllä menemään keikalle jos vain paikkakunnalla satutte olemaan. Itsekin aion ehdottomasti mennä uudestaan jos ja kun uudestaan Turkuun tulevat keikalle. Keikan päätteeksi encorena kuultiin bändin ehkä tunnetuin laulu "Arvi Lind" mikä olikin mukava lopetus mikä sai ihmiset hyvälle tuulelle. Hyvin mielin poistuin paikalta pyörimään Turun yöelämään hetkeksi ennen kotiin siirtymistä.

Lisää kuvia keikasta löytyy facebookista. https://www.facebook.com/Rentunkuvat/posts/469409893415569
Tsekatkaa myös bändin sivut.https://www.facebook.com/groups/28009225656/


Pertti Honkela toi persoonallisen lisän soundeihin tuuballaan. Sopi loistavasti tämän bändin repertuaariin.



Pirkko Kontkanen viulullaan toi pirteää raikkautta settiin.



Seppo Kansanoja hoiteli lauluosuudet kitaran ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti