sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

10.-11.06.2016. Keikkakuvausta Yyterissä ja Kylmäkoskella.

Heräilin perjantai aamulla suht aikaisin kun piti lähteä kaverin kanssa kävelemäön ja kuvailemaan. Siinä kun suorittelin aamutoimiani, tuli Varietee83 bändin managerilta viesti jossa pyydettiin kuvaajaksi Yyteriin ja Kylmäkoskelle. No, viesti kaverille että tulikin muita menoja, kuvauskalusto ja muut releet kantoon ja menoksi. Hengailin keskustassa jonkin aikaa kun odottelin bändin kitaristia ja basistia joiden kanssa menimme linja-autolla treenikämpälle. Pysäkillä porukkaamme liittyi vielä bändin valomies Timpe. Kämpälle alkoi valua orkesterin muita jäseniä pikkuhiljaa, ja saimme auton pakattua ja matka kohti Poria alkoi.

Jiri ja Timpe auton pakkauksen jälkeen.



Siinä kun oltiin tovi körötelty saavuimme Ulvilaan, missä oli yksityistilaisuus keikka vielä yöllä, kannoimme toiset rummut paikalle ja otimme Jussi Hakulisen kyytiin ja suunnistimme Yyterin laguuni nimiseen ravintolaan missä keikka oli. Tuttu kuvio edessä: Kamojen roudaus ja soundcheck jonka aikana nautiskelin pizzan mikä kuului keikkaraideriin. Autiolta baari vaikutti, ja juttelin siinä jonkin aikaa ex-vaimoni Minnan kanssa joka oli tullut paikalle moikkaamaan vanhaa kaveriaan Jussi Hakulista.

Siinä illan mittaan porukkaa alkoi kertyä paikalle ja keikka alkoi. Yleisöä oli mukavasti ja bändi tykitti mukavan setin jossa oli lisänä pari Kollaa kestää bändin biisiä ja vielä Hakulisen ensimmäisen levyttäneen yhtyeen, Appendixin, "raha ei oo mun valuttaa" punk rytistys. Keikka oli hyvä ja yleisökin tykkäsi. Keikan jälkeen kamat nippuun ja menoksi. Itse jäin Yyteriin nukkumaan kun bändin manageri oli järkännyt mulle yösijan.

Kovaa tykitystä Varietee83 tarjoili Yyterissä





Huonosti nukutun yön jälkeen suuntasimme Poriin Jussi Hakulisen luokse missä bändi oli yöpynyt öisen keikan jälkeen. Ryytyneen näköistä jengiä oli paikalla... Siitä sitten lähdimme liikkeelle kohti Kylmäkoskea minun toimiessa kuskina managerin autolla, johon mukaan tulivat bändin kitaristit Vesku ja Tipnu. Jahka pääsimme perille pienen etsiskelyn jälkeen jäimme odottelemaan muuta orkesteria paikalle Ketolaikka nimiseen keikkapaikkaan. Vanha maatila jonka ladosta paikan nykyinen isäntä oli rakennellut keikkapaikan.

Ketolaikan isäntä ja promoottori Juha Satru Saraste. Hänen takanaan erään Virolaisen punk-bändin laulaja.


Ketolaikan esiintymislava.


Itseäni hiukan harmitti kun olin pirun väsynyt, enkä jaksanut mennä katsomaan saatikka kuvaamaan muita paikalle esiintyneitä bändejä. Porukkaa virtasi paikalle mukavasti. Oli punkkareita ja paikallisia naapureita jotka tulivat hengailemaan ja siemaisemaan muutaman oluen. Oli ihan kunnon kyläjuhlan tuntua! Pidin paikasta ja tunnelmasta kovasti!

Jussi Hakulinen ja muita bändin poikia odottelemassa keikan alkua.



Varietee83:n solisti Jartza backstagella ennen keikkaa.


Siinä sitten odoteltiin keikan alkua ja rupateltiin kaikenlaista. Noin kello 23.00 siirryimme latoon ja keikka alkoi. Avausraidaksi bändi oli valinnut Appendixin rahaa ei oo mun valuttaa tykitykseen. Yleisö hullaantui täysin! Hiukan vanhempaa porukkaa tuli paikalle ja tunnelma räjähti kattoon kertaheitolla! Teknisistä puutteista huolimatta keikka oli mahtava. Encorena bändi veti vielä vanhaan Irlantilaiseen kansanlauluun perustuvan "sankari palaa sodasta" biisin, jonka yö yhtye levytti aikoinaan. Keikan jälkeen kamat kantoon ja matka kohti Turkua alkoi. Kotona olin siinä kolmen hujakoilla. Sitten uni kyllä maistui!
Sellainen oli tämä viikonloppu.

Idyllinen paikka tämä Kylmäkosken Ketolaikka.



Askeettiset olivat soitto olosuhteet, mutta se ei tahtia haitannut kun bändi pääsi vauhtiin.


Kaikki katsojat eivät mahtuneet kunnolla sisälle kun keikka oli kuumimmillaan.


Ahdasta oli välillä kun yleisö ahtautui kuuntelemaan.


Jussi Hakulinen ja bändin Basisti Teemu keikan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti