torstai 12. toukokuuta 2016

Kameraa ulkoiluttamassa.

Aamulla oli mukavaa herätä aurinkoiseen päivään. Kaverin kanssa oli jo eilen juttua että lähdetään tekemään kamera käppäily pitkästä aikaa. Hyppäsin siitä fillarin selkään ja poljin kaverin luo josta siirryimme jokirantaan jonne jätin pyörän parkkiin ja jatkoimme matkaa jalan. Käveltiin siitä vartiovuorenmäelle jossa hetkn kuvailtuamme siirryimme samppalinnanmäelle. Tosi nätti ilma mikä oli houkuttanut muitakin liikkelle. Varsinkin haalarit päällä olevia opiskelijoita oli runsaasti liikkeellä.

Siinä kun kaverin kanssa juteltiin kuvauskalustoistamme, kaivelin repustani todella vähälle käytölle jääneen 50mm f1.8 primelinssin kameran nokalle. Kyseisen objektiivin piirto on ihan omaa luokkaansa, mutta  sen käytössä on oma hommansa kun jalat toimivat zoomimoottorina. Tarttee alkaa käyttää sitä linssiä enemmän, kun kuvat ovat todella teräviä ja nk. bokeh on hieno. Lauantaina pitäisi lähteä Pelto-orjat orkesterin kanssa Hauholle kuvaamaan heidän keikkansa. Kuvaus olosuhteet ovat mielenkiintoiset ja siitä reissusta tulee juttu tänne aivan varmasti! Mutta nautiskelkaa nyt kauniista ilmoista, kun viikonlopuksi on luvattu sadetta. No, tulee se sadekin taas välillä tarpeeseen.


Näkymä Vartiovuorenmäeltä Kaskenkadulle.


Vanha ilmatorjunta kanuuna. Nk, Siamilaistykki. Tällainen löytyy Vartiovuorenmäeltä. Näillä puolustettiin Turkua sodan aikana, muutama ilmatorjunta patteristo bunkkereineen löytyy vieläkin. 


Minä itse tutkiskelemassa objektiivia Samppalinnanmäellä. Kuvan otti Jaakko Niitemaa.


Tällainen ötökkä oli tuotu parkkiin Aurajoen rantaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti