perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kohti toukokuuta.

Oikein aurinkoiseen ilmaan heräilin, aamutoimet ja kamerareppu selkään ja liikkeelle. Keskustassa alkaa olla jo vappu fiilikset ihmisillä kun melkein joka toisella vastaantulijalla oli ilmapallo kädessä. Itse pähkäilin huomista ohjelmaani, olis ollut TVO:lla joku vappu tapahtuma, mutta tänään sitten varmistui että lähden Sahalahdelle, Tampereen liki,Varietee83:n keikkaa kuvaamaan. No, menee päivä niinkin. En valita. 

Kevät alkaa puskea ihan mukavasti, ja veikkailen että kuvaamiset lisääntyy lämpimien ilmojen myötä. Huomattavasti mukavampaa kävellä ulkosalla kun ei tarvi loskassa kahlailla. Tuossa huomasin parikin tapausta, kun minun ottamaa kuvaa on käytetty keikkamainoksessa ilman lupaani. Hiukan harmittaa kun luvan olisi saanut kun olisi vaan pyytänyt. Todennäköisesti ovat ajattelemattomuuttaan napanneet sopivan kuvan facebookista ja pistäneet mainokseensa. Olen antanut bändeille luvan käyttää kuviani bändin facebook sivulla, mutta muussa käytössä pitää pyytää lupa minulta. Ei tässä ole kyse rahasta, vaan tosiaan, heh, maineesta. Olisi mukava saada julkisuutta itsestäni keikkakuvaajana, jos se vaikka poikisi lisäkeikkoja. Nykyään internet aikana tällainen kuvien luvaton käyttö on varmaan joka päiväistä ja siitä numeron vääntäminen taitaa olla melko turhaa.

Mutta toivotan kaikille oikein hauskaa vappua ja kevättä!


Tällainen kaveri tuli tänään tinikseen käväisemään!


Kun olen useasti käynyt öisin pitkilläkin kuvauskävelyillä, ovat monet kyselleet minulta kuinka turvallista se on. Pari kertaa on tullut tilanne vastaan, jolloin olen päättänyt poistua paikalta kun joku on ärtynyt kuvaamisestani, vaikka en ole kyseistä henkilöä edes kuvannut. Päätän höpinäni erään kuuluisan valokuvaajan mietteeseen, minkä pöllin netistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti